Üdvözöljük a Budapesti FRANCE Páholy honlapján
Kérdések és Feleletek (Q&A)

A 12 Pontból álló Szabály

Kipling

Platón - A Barlang Hasonlat

Hires Szabadkőmüvesek

Contact

 


A  2003 május 31-én más páholyok (Deák Ferencz, Egyenlőség, Reform, St.Stephen, Liszt) tagjai úgy döntöttek, hogy egy új, francia nyelvű páholyt alapítanak, mely a Magyarországi Szimbolikus Nagypáholy védelme és  Alkotmányának fennhatósága alá helyezi magát, ily módon büszkén kapcsolódva a  magyar szabadkőművesség legősibb gyökereihez.

A France francia nyelvű páholy szertartását és szellemiségét, spiritualitását a Francia Nemzeti Nagypáholy (G.L.N.F.) tradíciójából meríti. A francia nyelv és kultúra magyarországi kisugárzását erősíti, helyet biztosít minden olyan szabadkőműves részére, akik testvéri kötődésüket francia nyelven szeretnék megélni a társakkal találkozva, a közös munkákon tökéletesedve. A France Páholy a G.L.N.F. két alapvető szövegét fogadta el: a 12 pontból álló Szabályát és a Szabadkőműves Kötelességeit. 

A France Páholy mélyen tiszteletben tartja mások hagyományait is, beleértve a szabadkőművesség női ágazatait is, ám egyértelműen a szabadkőművességnek jelenleg működő legerőteljesebb - az Egyesült Angol Nagypáholy (U.G.L.E.) által elismert - ú.n. reguláris áramlatába tagozódik, és hivatalosan elfogadta a Nagypáholyok Elismerésére vonatkozó Alapelveket (Basic Principles for Grand Lodge Recognition).